سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 
قالب وبلاگ
لینک های مفید

بسمه تعالی

                                                                                                              

نام کارگروه :          متن جلسات                                                تاریخ:   19/11/1395

مطلب مورد بحث:(منبع بحث،تعداد صفحات): نشست قصه نویسی، سوره مبارکه مریم، تفسیر نور

خلاصه مباحثه علمی:

بیان نکات تفسیری آیات 77 ال80:

 -رها کردن خدا و پناه بردن به مال و فرزند، شگفت‏آور است. «أفرایت »
-  کافر، دین را مانع پیشرفت، وکفر را عامل رشد مى‏داند. «کفر بایاتنا وقال لاوتینّ»
- ملاک ارزش نزد کفّار، مال و فرزند است. «لاوتینّ مالاً و ولداً» (کافر در برابر منطق و تهدید، تنها به آنچه در دست دارد دلخوش است.)
-  مرفّهان کج فکر را تحقیر کنید تا در جامعه الگو نشوند. «أفرأیت... اطّلع الغیب... نمدّ له من العذاب»
 -  
پندارهاى باطل را با صراحت سرکوب کنید. «کلاّ»

-براى هر گفتار و عملى تا مدّتى مهلت است، شاید پشیمان شده و توبه کند، ولى اگر آن مدّت سرآمد و پشیمان نشد، ثبت مى‏شود. حرف «سین» در «سنکتب» نشانه‏ى مهلت است.
 -
سخن باید به علم و دلیل تکیه داشته باشد، چرا که انسان مسئول گفته‏هاى خود است.

تدبر در آیات81 و 82:

-ما هر کدام عزت را از کجا می جوییم؟اگر با توسل به غیر الله به دنبال عزتیم دچار شرک شده ایم.

- دو برداشت از آیه 81 صورت گرفت: 1- خود کافرین خدایان خود را انکار می کنند.

2-خدایانشان در روز قیامت منکر بندگانشان می شوند.

 

ادامه تمرین براساس نشست قصه نویسی براساس سوال پسر 7 ساله:

چرا خدا بچه های کوچک را می کشه؟ این بچه باید بزرگ می شد مدرسه می رفت دانشگاه می رفت . ازدواج می کرد.... چرا به این زودی خدا کشتش؟

تعارض: -کشته شدن کودک و محروم شدن او از نعمات، با مهربانی خدا تعارض دارد.

درون مایه ها: -حکیم بودن خدا

-آمادگی رفتن از دنیا برای هرکسی در یک سن است.

چگونگی شکل گیری ایده های داستان درخت آلوچه و قصه ی نهایی نازگل بررسی شد.

سایر مطالب:


[ چهارشنبه 95/11/20 ] [ 3:0 عصر ] [ کارگروه متن جلسات ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

همه اعضای مزرعه ایمانی وعلمی بایستی به تعمیق اعتقادات خود بپردازند و سیر مطالعاتی عمومی همه اعضا باید در بردارنده مطالعات معرفتی باشد. بر همین اساس هر چند خانواده با یکدیگر در طی جلسات هفتگی که با هم دارند قسمتی از معارف را مورد مطالعه و بحث و بررسی قرار داده و همان محتوا را درقالب‌های کودکانه اعم از قصه، بازی و... ریخته و با ارائه صورتجلسات هفتگی در وبلاگ دست آوردهای خود را در اختیار سایر اعضا قرار می‌دهند. پیشنهاد ایشان در زمینه سیر مطالعات معرفتی عمومی همه اعضای مزرعه ایمانی و علمی نیز، ذیل عنوان "سیر مطالعات اعضا" در موضوعات وبلاگ درج شده است. درکنار این سیر مطالعاتی برنامه علمی معارفی ایشان در جلسات هم اندیشی ماهیانه می‌باشد که به بیان نکاتی معارفی و روش تبدیل آن برای نوجوان و کودک می‌پردازند. 2. دومین محور مزرعه، که باز شامل عموم است مطالعه کتب روانشناسی اعم از روانشناسی رشد، روانشناسی اجتماعی، روانشناسی شخصیت و بهداشت روانی با تکیه بر منابع اسلامی است چرا که علم روان شناسی از روش‌های تبدیل محتوای معارف کسب شده بوده و همچنین با توجه به تمرکز این گروه بر روی تربیت توحیدی کودک، اگر قرار باشد تمام دست آوردهایمان را به کودک منتقل کنیم گریزی نیست از اینکه به ابزار شناخت روان او بر اساس سن، جنس و شخصیتش تجهیز شویم. 3. سومین محور مزرعه، تسلط به زبان ارتباط با کودک و در واقع فراگیری شیوه انتقال محتوای معارفی به کودک است که در این میان قصه‌گویی و قصه نویسی نقش بسیار مهمی را بر عهده داشته و شرکت در کارگاه قصه نویسی حضوری یا آنلاین و دست به قلم شدن برای نوشتن قصه‌های کودکانه از ابتدای امر، از فعالیتهای گروه بوده است. • لازم به ذکر است که امر تربیت مقوله وسیعی است و بر ما لازم است که به همه جنبه‌های تربیت کودک اعم از تربیت اخلاقی، تربیت هیجانی، مهارت‌ها، انس با قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و ... به عنوان قسمتی از روند تربیت کودکان توجه ویژه داشته و عنایت به بخشی ما را به غفلت در بخشی دیگر دچار نکند پس تمام این موارد نیز در دستور کار مزرعه ایمانی و علمی جهت پرداختن به آن قرار دارد که هر چند وقت یکبار، فعالیت علمی و عملی بر روی یک یا چند اصل به عنوان چشم انداز آن مقطع، مورد توجه قرار می گیرد."
لینک های مفید
صفحات دیگر
امکانات وب


بازدید امروز: 58
بازدید دیروز: 25
کل بازدیدها: 338414